Skip links

Team

Svend Christensen

Både i det daglige og frem mod store mesterskaber er jeg så privilegeret at have tilknyttet to trænere; min mand Svend som jeg træner med ca. 4 gange om ugen i Ry, og Jacob der hjælper mig ca. en gang om ugen, når jeg træner i Aarhus Athlet Klub, AAK og somme tider også som medrejsende træner til konkurrencer i udlandet.

Min daglige træner hedder Svend Christensen. Vi er gift og træner sammen i Ry. Svend har igennem 30 år oparbejdet en stor og bred erfaring med elitesportsfolks styrketræning. Svend har haft ansvaret for styrketræningen af en række af landets bedste kastere, herunder de danske rekordholdere diskoskaster Annette Bøgh og spydkaster Jette Ø Jeppesen.
Svend og jeg har samarbejdet siden 2011 om at gøre mig så stærk som mulig.

Svend skriver følgende som min træner:
Når jeg arbejder med at optimere Annettes fysik er det i reglen med fokus på en kommende opgave nogle måneder ud i fremtiden; typisk et VM eller EM. Jeg ser det som min opgave så at sige at aflevere hende til landstræneren maksimalt forberedt 1 – 2 dage før konkurrencedagen.

 Den bane eller ramme vi arbejder indenfor har 4 sider:
1) Annettes talent der altså på mange måder er meget specielt
2) en overordnet plan for månederne frem imod konkurrencen
3) en række understøttende faktorer vi kan optimere såsom restitution, kost, søvn, fritid og ferie
4) Mine 30+ års erfaring med elitesport kombineret med masser af feedback på træningen. Det er her indenfor, jeg forsøger hele tiden at rådgive om, hvad der er det bedste at gøre lige nu – ikke næste måned eller uge, men lige nu, det næste sæt, det næste løft.

Jacob Stegelmann

Min anden træner hedder Jacob Stegelmann, og han hjælper mig primært med min tekniske træning.

Jeg har samarbejdet med Jacob Stegelmann siden 2017. Jacob er selv tidligere elite bænkpresser og har en personlig rekord på 325 kg. Jakob og jeg har været landsholdsløftere samtidig, og det var i den forbindelse, jeg fik kendskab til hans viden og tilgang til bænkpres.

I 2015 blev Jacob desværre skadet og den daværende landstræner stoppede. Dansk Styrkeløft Forbund spurgte Jacob, om han ville tage med landsholdet til EM som coach. Til mit held sagde Jacob ja, og han har været coach ved de seneste europæiske mesterskaber. Jacob er en dygtig coach, som har fokus på tekniske detaljer, og han har også styr på den taktiske del i en konkurrence. Ligeledes er Jacob dygtig til at ´sætte´ en bænkprestrøje, det udstyr man har på, når man konkurrerer i denne disciplin, således at jeg får optimal udnyttelse heraf.

Jacob skriver følgende som min træner:

“Siden Annette var ny inden for bænkpres, har jeg haft fornøjelsen af at kunne følge hende. De sidste par år har vi arbejdet fast sammen, hvor jeg har taget mig af den tekniske del af hendes udstyrsbænkpres, mens Svend sørger for Annettes almene styrke.
Vi arbejder typisk sammen i månederne op til et stævne. Her sparrer vi gerne om, hvad der skal laves, og hvor fokus skal lægges. I løbet af træningerne vurderes hvert enkelt løft, og teknikken og vægten justeres løbende for hele tiden at få det optimale ud af Annettes aktuelle form. På den måde stræber vi efter, at hun skal være teknisk klar til at håndtere de tunge vægte, der er nødvendige for at levere et resultat på det absolutte topniveau.”

Mathias Vedsø Kristiansen

Jeg har de sidste 8 år haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Annette på det danske landshold i bænkpres. Annette er en rolig og fokuseret løfter, som besidder en råstyrke der er de færreste forundt. I den konkurrenceform af bænkpres som Annette dyrker (med bænkpres trøje), er det dog ikke kun rå styrke som er afgørende for om man vinder eller ej. Teknik er mindst lige så vigtigt. Derfor ligger Annettes primære udfordring i mine øjne også i at lære at tøjle de mange kræfter hun besidder, og få dem omsat til teknisk effektive løft. En ting som hun har arbejdet meget seriøst med de sidste mange år, og som hun fortsat vil være nødt til at dedikere sig til for at opnå endnu flere kilo på stangen. Som eliteidrætsudøver er det naturligt at man på et tidspunkt oplever alderen trykke og præstationen dale. En ting som Annette også har luftet sin bekymring om som aktiv eliteløfter. Hendes karriere taler dog sit eget tydelige sprog, og der er ingen tegn på at Annette ikke kan fortsætte sin aktive karriere i mange år endnu, hvilket i sandhed er imponerende.

Mathias Vedsø Kristiansen
Lektor på Institut for medicin og sundhedsteknologi ved Aalborg Universitet og landstræner i regi Dansk Styrkeløft Forbund.

Svend K og jeg til træning

Svend Kudsk

I Ry Motions Klub har jeg en trofast træningsmakker som hedder Svend Kudsk. Vi træner godt sammen og hjælper hinanden, når der er brug for det. Svend giver mig udløft på mine tungeste løft, som gør, at jeg kan yde det optimale. Vi kan begge lide at træne til heavy metal.

I efteråret 2013 blev jeg inviteret ind på det danske bænkpreslandshold, med henblik på deltagelse ved VM i 2014. Min første landsholdesamling var i foråret 2014, og jeg har siden deltaget i alle verdensmesterskaber og europæiske mesterskaber i udstyrsbænkpres, og har i den forbindelse fået stor opbakning og hjælp fra Dansk Styrkeløft Forbunds øvrige løftere, landsholdstrænere og holdledere.

Annette Wiegand Pedersen

Jeg har haft den store fornøjelse og priviligie at følge Annette på det internationale plateau til europa- og verdensmesterskaberne i bænkpres gennem 3 år. I dén tid har Annette kæmpet om det ædleste metal. Det er ikke alene Annette’s mange flotte præstationer og vundne medaljer til både EM & VM og 13 vundne danmarksmesterskaber fra 2011->2019, der er imponerende. Annette’s evne til at fokusere på sine 3 løft, kun et af gangen, også selv om rivalen netop har løftet samme antal kilo på stangen og fået løftet godkendt, er en af grundene til at Annette har placeret sig i top 3 af verdens stærkeste kvindelige bænkpressere i den absolut stærkeste åbne kategori 84+. Udover sin fysiske styrke, er Annette’s mindset og evne til at bevare ro og overblik i de vigtigste minutter, ligeledes en klasse for sig. Nemlig dét der gør, at Annette har konkurreret i toppen af eliten. Tak for turene, undervejs og efter og den beundringsværdige inspiration.

Annette Wiegand Pedersen
Fysioterapeut og landstræner i regi Dansk Styrkeløft Forbund i bænkpres.

Her ses hele mit team, som hjælper mig frem mod store mesterskaber.
Jacob Stegelmann, Annette, Svend Kudsk og Svend Christensen

Return to top of page